Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 232712
  • Unique Visitors: 5244

«Η ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ» της Ελίζε Βιλκ -Πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή "ΠΡΟΒΑ" για παιδιά και εφήβους-Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις δραματικές σχολές 2019

Δελτίο Τύπου-ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ- "ΡΟΖΑ" του Παναγιώτη Μέντη

Δελτίο Τύπου

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ

 

«ΡΟΖΑ»

Του Παναγιώτη Μέντη

 

Τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 το Θέατρο Πρόβα θα παρουσιάσει το καινούργιο έργο του Παναγιώτη Μέντη «Ρόζα».

 

Ο Παναγιώτης Μέντης-ηθοποιός και συγγραφέας- είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου. Έχει βραβευθεί δύο φορές με κρατικό βραβείο για τα έργα του «Playmobil» και «Άννα είπα». Επίσης, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Ωνάση για τα θεατρικά του έργα «SAVE» και «Ξένοι». Τα έργο «Ρόζα Εσκενάζυ» είναι από τα τελευταία του.

 

Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής μιάς γυναίκας από τις σημαντικότερες στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή.

Η Ρόζα Εσκενάζυ μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών που έβγαλε η Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Παναγιώτης Μέντης με την άρτια γραφή του παρουσιάζει σκηνές που διαδέχονται αβίαστα η μία την άλλη και καταστάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον θεατή. Η Ρόζα είναι μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα που έζησε 97 χρόνια. Ένα ατίθασο πλάσμα, αντράκι στη συμπεριφορά, ένας μύθος με ταραχώδη ζωή.

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν  με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας « Το χαρικλάκι», «Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές’, « Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Μπαμπέσα» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.

 

Οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Τσόγκα, Μουσική  σύνθεση: Σταμάτη Κραουνάκη, Μουσική Διδασκαλία: Άρη Βλάχου, Σκηνικά-κοστούμια: Καλλιόπη Κοπανίτσα, Φωτισμοί: Αχιλλέας Κουτσούρης.

Τον ομώνυμο ρόλο υποδύεται η Μαίρη Ραζή και τους διαφορετικούς άντρες της ζωής της παίζει ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Γιάννης Τσουρουνάκης.

Σχετικές Εικόνες

Επισυναπτόμενα Αρχεία