Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 194451
  • Unique Visitors: 4677

«Η ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ» της Ελίζε Βιλκ -Πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή "ΠΡΟΒΑ" για παιδιά και εφήβους-Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις δραματικές σχολές 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Τη χειμερινή περίοδο 2012-2013, το Θέατρο Πρόβα, θα παρουσιάσει το νέο έργο του Παναγιώτη Μέντη «Ρόζα», σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα, σκηνικά – κοστούμια: Καλλιόπης Κοπανίτσα και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Τον ομώνυμο ρόλoυποδύεται η Μαίρη Ραζή.

 

Μέσα από το έργο ζωντανεύει η ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Η πορεία της ζωής των ξεριζωμένων ελλήνων, των κυνηγημένων εβραίων και αρμενίων. Μέσα από την βιογραφία της Ρόζας Εσκενάζυ ξετυλίγονται όλα τα σημαντικά γεγονότα πού σφράγισαν τη σύγχρονη Ελλάδα, ο εθνικός διχασμός, η καταστροφή της Σμύρνης, το ξερίζωμα του ελληνισμού της Μ. Ασίας, η δικτατορία του Μεταξά, ο εμφύλιος.

 

Το οδοιπορικό της Ρόζας Εσκενάζυ που ήταν ισπανίδα εβραία, αλλά στην ψυχή ελληνίδα είναι συγκλονιστικό. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη μίλησε πρώτα τούρκικα και αργότερα ελληνικά. Όταν έφυγε από την Πόλη κι ήρθε στη Θεσσαλονίκη, έζησε το διωγμό των εβραίων, έχασε όλους τους δικούς της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η μεγάλη τραγουδίστρια θυμάται, ονειρεύεται, ανασύρει μνήμες, ξύνει πληγές, αναπολεί και παραμένει ανεξάρτητη κι ερωτευμένη με το τραγούδι και το χορό.

Σχετικές Εικόνες

Επισυναπτόμενα Αρχεία