Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 1139281
  • Unique Visitors: 10258

Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη

"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες" του Αντώνη Ζιώγα

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ»
του Αντώνη Ζιώγα

Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ' τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ' ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»; Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας, αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της. Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.
Αντώνης Ζιώγας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 70'

Συντελεστές

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αντώνης Ζιώγας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντώνης Ζιώγας - Κοραλία Τσόγκα
ΣΚΗΝΙΚΑ: Ηλίας Σαλβάνος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρίνα Σταμάτη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτρης Καραβίτης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κοραλία Τσόγκα

Ηθοποιοί

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ: Σοφία Γεωργοπούλου
ΝΤΑΝΤΑ: Ήρα Σταυροπούλου
ΠΑΤΕΡΑΣ: Υάκινθος Μάινας
ΠΝΕΥΜΑ: Ήρα Σταυροπούλου
ΚΑΚΟΥΛΗΣ: Σοφία Γεωργοπούλου
ΚΑΛΟΥΛΗΣ: Υάκινθος Μάινας

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Τετάρτη 29/12 17:00
Πέμπτη 06/01 12:00
Σάββατο 08/1 17:00
Και φυσικά κάθε Κυριακή 11:30,16:00 μέχρι τις 09/01

Τρέιλερ Παράστασης

Gallery Εικόνων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα

Επισυναπτόμενα Αρχεία