Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 790557
  • Unique Visitors: 4807

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις Δραματικές Σχολές 2021

Διαδικτυακή Θεατρική «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ» για παιδιά και εφήβους 2021 - 2η χρονιά

"Οι Παλαιστές" του Στρατή Καρρά στη μικρή σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου στην παραλία Ελευσίνας

Διαδικτυακό Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & εφήβους **ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ**

Ελάτε στον μαγευτικό κόσμο του θεάτρου από την άνεση του σπιτιού σας, όπου κι αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα! Το Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή η «ΠΡΟΒΑ» για παιδιά και εφήβους, με 20 χρόνια πορείας, σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη εμπειρία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σας καλωσορίζουμε στο μοναδικό Διαδικτυακό Θεατρικό Εργαστήρι.

Σκοπός είναι οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Με συναρπαστικές δραστηριότητες τους δίνουμε αφορμές να γελάσουν, να κινηθούν, να ακούσουν και συνεισφέρουν δημιουργικά. Να αλληλεπιδράσουν και όχι να νιώθουν αποξενωμένα σε μια οθόνη.

ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ, από ΟΛΗ την Ελλάδα γίνονται μια παρέα με μια κοινή αφετηρία, το ΘΕΑΤΡΟ.

Διδάσκονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Κινησιολογία, Παιχνίδια ρόλων, Μουσικοκινητική Αγωγή, Θεατρικά παιχνίδια, Ζωγραφική, Δραματοποίηση κειμένου, Κατασκευή σκηνικών, Συγγραφή θεατρικού κειμένου, Εξερεύνηση διαφορετικών ειδών θεάτρου.

Οφέλη του θεατρικού παιχνιδιού: Εκτόνωση, Επικοινωνία, Αλληλεπίδραση, Έκφραση σκέψης, Συνεργασία, Αυτοπεποίθηση, Συγκέντρωση, Συναισθηματική ευφυΐα, Δημιουργικότητα, Ατομική πρωτοβουλία.

Διδάσκουν: Κοραλία Τσόγκα & Έφη Καραγιάννη

Τμήματα Σχολικής & Εφηβικής ηλικίας: Κυριακή 12:00 - 13:30
Έναρξη: 11 Οκτωβρίου 2020 - Λήξη: 6 Ιουνίου 2021

Δίδακτρα: 280€
Κράτηση θέσης: 20€ προκαταβολή
Τρόποι πληρωμής: 2 δόσεις των 140€ ή 4 δόσεις των 70€
Προσφορά για εγγραφή και δεύτερου παιδιού (φίλοι ή αδέλφια): 260€ (σε 2 δόσεις των 130€ ή σε 4 δόσεις των 65€)
ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ. Εγγραφές ανοιχτές εφόσον υπάρχουν θέσεις. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα.
Έναρξη: 4 Απριλίου 2021 – Λήξη: μέχρι την ημερομηνία των εξετάσεων.
Τμήματα ολιγομελή: Τετάρτη & Κυριακή
Κράτηση θέσης: 20€ προκαταβολή
Διάρκεια: 90’
Δίδακτρα:15€ το μάθημα

Πληροφορίες & Εγγραφές στο τηλ.: 2108818326

Στο Θέατρο "ΠΡΟΒΑ" ο κάθε μαθητής είναι το επίκεντρο του κόσμους μας

Μένουμε μαζί_Μένουμε δημιουργικοί.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

**Το Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή η ΠΡΟΒΑ κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρέμεινε ενεργό και κράτησε τους φίλους του κοντά. Τα πρώτα διαδικτυακά μαθήματα ξεκίνησαν το Μάιο ώστε να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις στα καλλιτεχνικά σχολεία. Ανοίξαμε το παράθυρο στην πρόκληση και διαπιστώσαμε ότι το διαδραστικό μάθημα εξ αποστάσεως λειτουργεί και μάλιστα υποδεικνύει καινούριους δρόμους διδασκαλίας.Το εγχείρημα που ξεκίνησε πειραματικά, στέφθηκε με επιτυχία.

**Με αφορμή αυτή την επιτυχία το καλοκαίρι διοργανώσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μοναδική Διαδικτυακή Θεατρική Κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους. Η πρωτότυπη αυτή εμπειρία αγκαλιάστηκε από παιδιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Κέα, Κάρπαθο και Αμοργό). Το πρόγραμμα έλαβε θερμά συγχαρητήρια από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Αιγαίου και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το συμπεριέλαβε στην ιστοσελίδα του.

**Στην εποχή που μπαίνουμε, τώρα όσο ποτέ, χρειαζόμαστε την τέχνη ως την κινητήριο δύναμη για στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας. Το Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή “Η ΠΡΟΒΑ” ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ και στηρίζει παιδιά και εφήβους σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Με το Διαδικτυακό Θεατρικό Εργαστήρι συμβάλλουμε στην ψυχαγωγία και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε όλη την επικράτεια.

**Στόχος μας είναι να φτάσει το θεατρικό παιχνίδι σε κάθε άκρη της χώρας. Από την Κρήτη και την Κύπρο, μέχρι τις ακριτικές περιοχές. Σημαντικότερο όμως όλων είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του θεάτρου.

**Σε αυτή τη καινούρια διαδικτυακή κοινότητα ξέρουμε πόσο καίρια είναι η διάδραση και η επικοινωνία. Για αυτό έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που εμπλουτίζει τις νοητικές, μουσικές, σωματικές και λεκτικές δεξιότητες, και παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο άπειρων δυνατοτήτων. Η σπουδαιότερη ανθρώπινη κληρονομιά είναι η φαντασία. Με αυτήν οδηγό μπορούμε να συνθέσουμε απέραντους κόσμους και πρωτότυπους χαρακτήρες. Δεν χρειάζονται πολλά, μόνο λίγη περιέργεια.

Βάλτε μπρος την φαντασία, ανοίξτε πανιά και φύγαμε!