Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 4130835
  • Unique Visitors: 28566

"Η Κυρία δεν πενθεί" του Κώστα Μουρσελά

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 2023

"Γιαγια Σμύρνη" του Υάκινθου Μάϊνα

Σχολής

Ομιλία Μαίρης Ραζή για την Διημερίδα του Εθνικού Θεάτρου

Ομιλία Μαίρης Ραζή για την Διημερίδα του Εθνικού Θεάτρου
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Ομιλία Μαίρης Ραζή για την Διημερίδα του Εθνικού Θεάτρου
5 & 6/11/2022

Καλημέρα σας,
Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της κυρίας Καγκελάρη να οργανωθεί αυτή η διημερίδα και να συζητήσουμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολών και το ισχύον πρόγραμμα σπουδών. Φυσικά δεν πιστεύω ότι σε δύο μέρες θα λύσουμε τόσα σοβαρά θέματα. Κι εύχομαι να γίνουν κι άλλες συναντήσεις.
Όπως είναι γνωστό, το ΣΕΗ ίδρυσε την πρώτη επαγγελματική δραματική σχολή που μετέπειτα παραχώρησε στο εθνικό θέατρο και έγινε η σημερινή Σχολή που ξέρουμε.
Στην σχολή του ΚΘΒΕ και στο Εθνικό δεν υπάρχουν δίδακτρα. Στην Αττική λειτουργούν σχολές, πολλά εργαστήρια ΙΕΚ των δύο ετών ή του ενός έτους. Δηλαδή υπάρχουν πτυχία πολλών ταχυτήτων, και απόφοιτοι πολλών ταχυτήτων.
Ο κόσμος του θεάτρου δεν εκτιμά καθόλου τις Δραματικές Σχολές, τους σχολάρχες, που έχουν εμπορευματοποιήσει την εκπαίδευση, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, τα δίδακτρα, τους κακούς χώρους, τους καθηγητές που είναι εμπειρικοί και δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση για να διδάξουν όπως στο εξωτερικό… Το κατηγορητήριο είναι ατελείωτο. Όλοι μας βλέπουν με μισό μάτι και ελάχιστοι γνωρίζουν τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Τελευταία ιδρύθηκε το ΑΙΔΡΑΣΕ, όπου η ένωση των δυνάμεων μας και η συλλογικότητα βοήθησαν την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Είχαμε καλές συνεργασίες με την Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, την Υπουργό, τον Υφυπουργό, με την Γενική Γραμματεία, και τους ενημερώσαμε για το σύνολο των προβλημάτων μας.

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΊΕΣ ΣΧΟΛΩΝ
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΈΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ
Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι απαραίτητες. Οι εξεταζόμενοι εξετάζονται σε μια ύλη που δεν την έχουν διδαχθεί.
Τελειώνουν το λύκειο με ελλείψεις σε βασικές γνώσεις. Όλοι οι υποψήφιοι σπουδαστές προέρχονται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο δεν ενδιαφέρεται για εγκυκλοπαιδική γνώση. Η ιεραρχία είναι μαθηματικά, γλώσσες, πληροφορική, και στο βάθος οι τέχνες. Επί 12 χρόνια ο μαθητής γαλουχείται με αυτήν την απαξίωση της τέχνης και όταν θελήσει να σπουδάσει, την τέχνη του είναι ήδη αυτοαπαξιωμένος από το σύστημα. Προετοιμάζονται όσο γίνεται σε οργανωμένα τμήματα ή σε ιδιαίτερα μαθήματα και πληρώνουν. Θα μπορούσε το Υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει λίγο τους σπουδαστές.

Β. ΣΠΟΥΔΕΣ
Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής. Προτείνω να προστεθεί ένα επιπλέον έτος, όπως ήδη το κάνουν ορισμένες σχολές. Και φυσικά χρειάζεται μια μέθοδος εξειδίκευσης.
Η ΔΙΔΑΚΤΈΑ ΎΛΗ:
Θα μπορούσαν να μπουν κι άλλα μαθήματα υποχρεωτικά.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΏΝ:
Συχνότερος και αυστηρότερος έλεγχος των διαφόρων εργαστηρίων που φυτρώνουν σαν μανιτάρια και παραπλανούν τους μαθητές με διάφορους τρόπους. Προαγωγικές είναι καλό που έγιναν.

Γ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ
Αναρωτιέμαι γιατί ενώ στα μαθήματα των θεωρητικών υπολογίζονται οι βαθμολογίες των καθηγητών, δεν συνυπολογίζονται για την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, και τον χορό; Γιατί δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση που γίνεται για τις βαθμολογίες;
Προτείνω η θητεία της επιτροπής να είναι διετής και να μην μπαίνουν για δεύτερη θητεία τα ίδια πρόσωπα. Ζητάω διαφάνεια των βαθμολογιών. Δηλαδή το κάθε μέλος της επιτροπής θέλω να ξέρω τι βαθμό βάζει, με ποια αιτιολογία βαθμολόγησε τον απόφοιτο. Βαθμός «τρία» ακυρώνει και προσβάλει τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
ΔΙΑΒΑΜΙΣΗ
Ζητάμε την ίδρυση ανώτατου επιπέδου Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Δραματικής Τέχνης, όπου η φοίτηση θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, για τους μέχρι τώρα αποφοίτους των ιδιωτικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος χρειάζεται η άμεση αντιστοίχησή τους με τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου, ούτως ώστε να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις οι παλιοί με τους νέους πτυχιούχους.
Το προσωπικό της Διεύθυνσης της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΟΑ αποτελείται από πολύ λίγα άτομα. Δεν επαρκούν σε έναν τόσο μεγάλο όγκο δουλειάς. Εκτιμώ ιδιαίτερα την εργατικότητα και την ευγένεια που σπάνια συναντάς σε δημόσιους υπαλλήλους
Λείπει η αφοσίωση και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε όλοι. Και είναι λογικό. Ενώ αγαπάμε την δουλειά μας, δεν μπορούμε να είμαστε αφιερωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό έργο. Οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι αφοσιωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό τους έργο γιατί προσπαθούν να δουλεύουν σε διάφορες δουλειές, θέατρο, μεταγλωττίσεις, κινηματογράφο, τηλεόραση, για να συμπληρώσουν έναν αξιοπρεπή μισθό για την επιβίωσή τους. Από την άλλη, οι μαθητές δεν είναι αφοσιωμένοι στις σπουδές τους γιατί τρέχουν για ένα μεροκάματο για να μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρά τους, άλλοι φεύγουν για να δουλέψουν σεζόν σε νησιά, ή πολλοί μαθητές σπουδάζουν σε πανεπιστήμια. Οι σχολές είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα κι όχι γραφεία ευρέσεως εργασίας. Δεν υπάρχει ταλαντόμετρο. Προτιμώ ένα ατάλαντο παιδί μέσα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση γιατί θα αναλύσει έργα σπουδαίων συγγραφέων, θα μελετήσει τον Σοφοκλή, τον Αισχύλο τον Ευριπίδη, τον Τσέχωφ, θα καλλιεργηθεί, θα έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Και ας είναι άνεργο, θα είναι ευτυχισμένο γιατί θα κυνηγήσει το όραμά του. Παρά να είναι ένα δυστυχισμένο παιδί γιατί φοβήθηκε, ή εμποδίστηκε από την οικογένειά του, να ακολουθήσει ένα τόσο δύσκολο και ανασφαλές επάγγελμα. Αν θέλει κάποιος να βρει δουλειά σπουδάζοντας σε μια δραματική σχολή, εκτός από ηθοποιός, μαθαίνει πολλά θεατρικά επαγγέλματα όπως : η σκηνοθεσία, συγγραφή έργων, σκηνογραφία, βοηθός σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής, ενδυματολογία, υποβολέας, φροντιστής, … Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Και φτάνω στους σχολάρχες, στους εμπόρους, στους κακούς επιχειρηματίες, που για όλα τα κακά της υποκριτικής τέχνης και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης φταίνε αυτοί. Αφού είμαστε σε μια ελεύθερη αγορά, ο όρος «επιχειρηματίας» εμένα δεν με φοβίζει. Κάθε επιχείρηση πρέπει να είναι κερδοφόρα, αλλά όχι κερδοσκοπική – όπως πολλές φορές ακούω να μας κατηγορούν. Οι περισσότεροι σχολάρχες έκαναν δραματικές σχολές για να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους κι όχι με μοναδικό στόχο το κέρδος. Γιαυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ: Για να μπορέσουμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς, την αγάπη και την έγνοια μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Ανακοίνωση για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ

Ανακοίνωση για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ θα διενεργηθούν στις 17 Οκτωβρίου 2022.

Κάνε την αίτηση σου, όσο προλαβαίνεις!
Σε περιμένουμε ,με τις πόρτες ανοιχτές, να υποδεχθούμε εσένα και το ταλέντο σου!

Αν θέλεις να ενταχθείς στα τμήματα της δικής μας Σχολής, χρειάζεται να προσκομίσεις στη Γραμματεία της Σχολής, είτε δια ζώσης (Ηπείρου 39 και Αχαρνών) , είτε ηλεκτρονικά στο [email protected], τα αντίστοιχα δικαιολογητικά ( επισυναπτόμενη αίτηση, φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου)

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Επισυναπτόμενο Αρχείο: 

Αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων για λίγες μέρες ακόμα!

Αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων για λίγες μέρες ακόμα!
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων για λίγες μέρες ακόμα!

Ποτέ δεν είναι νωρίς ..ποτέ δεν είναι αργά..αν το αγαπάς.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί εσένα και το ταλέντο σου.

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης θα διενεργηθούν το διάστημα μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και 21 Οκτωβρίου 2022.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η ΠΡΟΒΑ» υποβάλλονται με τους εξής τρόπους :
α) επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ένα mail με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected]
β) ή καταθέτοντας τα δικαιολογητικά στη Γραμματεία της Σχολής (Ηπείρου 39 και Αχαρνών) αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις:
α) Αίτηση (επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας)
β) Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο.Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
α. Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
β. Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
γ. Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.
δ. Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).
ε. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα
στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ήπερισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» πραγματοποιεί ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις αναγνωρισμένες Δραματικές Σχολές από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου.Δείτε περισσότερα εδώ : http://prova.gr/tmima-proetoimasias-2022

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ

Διάρκεια φοίτησης: Τρία χρόνια

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα από Δευτέρα έως Παρασκευή (και προαιρετικά το Σάββατο)

Τμήματα απογευματινά: 16:00-21:00 και 17:00-22:00

Εγγραφή: 200€
Δίδακτρα: 175 € μηνιαίως
Διδακτική περίοδος : 9 μήνες (Οκτώβριο έως Ιούνιο)

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Επισυναπτόμενο Αρχείο: 

Ανακοίνωση σχετικά με τη διορία των αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις και επισήμανση για την εγκυρότητα του πτυχίου.

Ανακοίνωση σχετικά με τη διορία των αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις και επισήμανση για την εγκυρότητα του πτυχίου.
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2022 μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων προκειμένου να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού ,μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά(http://prova.gr/prova_school/eggrafes). Προς αποφυγή παρερμηνειών αλλά και παραπλανησεων ή εξαπατήσεων, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να σπουδάσουν προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με την υποκριτική , κρίνεται αναγκαίο να διαπιστώσουν αν η σχολή που αιτούνται να εξεταστούν είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- βλέποντας την αναγραφή στον τίτλο της κάθε σχολής "Ανώτερη". Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας!

Απόλυτη επιτυχία στις διπλωματικές εξετάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών μας , του ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Απόλυτη επιτυχία στις διπλωματικές εξετάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών μας , του ακαδημαϊκού έτους 2021-22
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Όλοι οι τελειόφοιτοι σπουδαστές μας, πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις του Υπουργείου. Για άλλη μια χρονιά, έκλεισε ένας κύκλος επιτυχίας. Αυτή είναι η αποζημίωση μας, η εξασφαλισμένη επιτυχία σας! Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο έργο μας, είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε νέα όνειρα, νέες προσδοκίες, νέες προκλήσεις, νέα ταλέντα και να αρχίσουμε μαζί το όμορφο ταξίδι της κατάκτησης των στόχων σας.

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Δες περισσότερα : http://prova.gr/prova_school/eggrafes

Καλωσορίζουμε την Τάνια Τρύπη στο δυναμικό της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ»

Καλωσορίζουμε την Τάνια Τρύπη στο δυναμικό της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ»
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Η Τάνια Τρύπη στο δυναμικό της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ».
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε οτι η Τάνια Τρύπη ανήκει πλέον στο εκπαιδευτικό προσωπικό μας,αναλαμβάνοντας το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων .
Κάθε Σάββατο, απο τις 24 Σεπτεμβρίου, θα είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά του θεατρικού κόσμου,να εξερευνήσετε τα όρια σας , να θεραπεύσετε τραύματα , να πραγματοποιήσετε όνειρα και να στήσετε μία παράσταση απο τις πρόβες μέχρι την μεγάλη πρεμιέρα.
Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.
Στο : http://prova.gr/theatriko-ergastiri-enilikon-me-tin-tania-trypi
"Ποτέ δεν είναι νωρίς, ποτέ δεν είναι αργά, αν το αγαπάς!"
Δες το βιογραφικό της : http://prova.gr/Professor_tania-trypi

Ο απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Η Πρόβα σκηνοθετεί και ο τριτοετής σπουδαστής Σταμάτης Τούντας παίζει στη θεατρική παράσταση Τρωάδες

Ο απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Η Πρόβα σκηνοθετεί και ο τριτοετής σπουδαστής Σταμάτης Τούντας παίζει στη θεατρική παράσταση Τρωάδες
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Ο απόφοιτος , Βασίλης Οικονόμου ,της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Η Πρόβα , σκηνοθετεί και ο τριτοετής σπουδαστή μας Σταμάτης Τούντας συμμετέχει στη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τρωάδες», σε διασκευή του Ζ. Π. Σαρτρ, μετάφραση Ελίνας Νταρακλίτσα, σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και Σοφίας Σταυρακάκη.

Αίτηση Εισαγωγικών Εξετάσεων και Πληροφορίες

Αίτηση Εισαγωγικών Εξετάσεων και Πληροφορίες
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Ποτέ δεν είναι νωρίς ..ποτέ δεν είναι αργά..αν το αγαπάς.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί εσένα και το ταλέντο σου.

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης θα διενεργηθούν το διάστημα μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και 21 Οκτωβρίου 2022.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η ΠΡΟΒΑ» υποβάλλονται έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2022 με τους εξής τρόπους :
α) επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ένα mail με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected]
β) ή καταθέτοντας τα δικαιολογητικά στη Γραμματεία της Σχολής (Ηπείρου 39 και Αχαρνών) αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις:
α) Αίτηση (επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας)
β) Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο.Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
α. Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
β. Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
γ. Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.
δ. Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).
ε. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα
στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ήπερισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» πραγματοποιεί ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις αναγνωρισμένες Δραματικές Σχολές από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου.Δείτε περισσότερα εδώ : http://prova.gr/tmima-proetoimasias-2022

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ

Διάρκεια φοίτησης: Τρία χρόνια

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα από Δευτέρα έως Παρασκευή (και προαιρετικά το Σάββατο)

Τμήματα απογευματινά: 16:00 – 21:30

Εγγραφή: 200€
Δίδακτρα: 175 € μηνιαίως
Διδακτική περίοδος : 9 μήνες (Οκτώβριο έως Ιούνιο)

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Επισυναπτόμενο Αρχείο: 

Αίτηση συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις των εξαιρετικών ταλέντων

Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

1. Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις Εισαγωγικές
Εξετάσεις των «εξαιρετικών ταλέντων» για τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης
(Τμήμα Υποκριτικής) σχολικού έτους 2022-23, υποβάλλονται έως και 15 Ιουλίου 2022:
i) Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Στην
περίπτωση αυτή, η αίτηση (υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο) και τα λοιπά
δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (αφού σαρωθούν
ηλεκτρονικά - «σκαναριστούν»). Αποδεκτοί θα γίνονται οι τύποι αρχείων pdf, doc, docx. Ή
ii) Με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα (σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 15-7-2022
φυλάσσεται η απόδειξη του ταχυδρομείου από τον υποψήφιο), ή
iii) Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών με
τους προαναφερόμενους τρόπους, είναι δυνατή η κατάθεση με φυσική παρουσία του
ενδιαφερόμενου ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στο κεντρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου
Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20-22 και ώρες 09:00-15:00) με αυστηρή
τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κοινωνικής απόστασης λόγω της πανδημίας
COVID-19.3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για όσους δεν διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου
(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ του άρθρου 12 του Ν. 1158/81):
α) Αίτηση (Η αίτηση υπογράφεται από τον
ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του, όπως
αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και
απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας,
αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης που κατέχει.
β) Απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου σε ευκρινές φωτοαντίγραφο (ολοκλήρωση
υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και υπεύθυνη δήλωση ότι έχει διακόψει οριστικά τις
σπουδές του στο Λύκειο (έτος και τάξη διακοπής φοίτησης).
Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση
αντιστοιχίας τους με τίτλο σπουδών της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά
τόπους Δ/νσεις Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.
γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση
που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με
την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).
δ) Σε περίπτωση που το ονοματεπώνυμο υποψήφιου-ιας αναγράφεται με Λατινικούς
χαρακτήρες θα πρέπει να συνυποβάλλεται δικαιολογητικό με την απόδοση του
ονοματεπωνύμου στα Ελληνικά (π.χ. εκτύπωση ΑΜΚΑ).
Κατά τη διάρκεια των Εισαγωγικών Εξετάσεων των Ανώτερων Σχολών Δραματικής
Τέχνης είναι υποχρεωτική η αυστηρή τήρηση των εκάστοτε γενικών και ειδικών κανόνων
και οδηγιών, που αφορούν στον περιορισμό της διασποράς της τρέχουσας πανδημίας.
4. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, είναι:
α. Υποκριτική (δύο μονόλογοι της επιλογής των υποψηφίων).
β. Απαγγελία ενός ποιήματος και ένα Τραγούδι (της επιλογής των υποψηφίων).
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (προφορικά).
5. Ο χρόνος και ο χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν από τη Διεύθυνση
Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με ανακοίνωση έως τις 9 Σεπτεμβρίου2022, η οποία θα
αναρτηθεί στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ.Α.
www.culture.gr (στη διαδρομή: Για τον Πολίτη/Πληροφορίες για τον Πολίτη - Σύγχρονος
Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός/Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού)
6. Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους
την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

Επισυναπτόμενο Αρχείο: 

Διπλωματικές Εξετάσεις 2022

Διπλωματικές Εξετάσεις 2022
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» θα διεξάγει τις διπλωματικές εξετάσεις την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ .
Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι τριτοετής σπουδαστές της Σχολής μας ετοιμάζονται πυρετωδώς μέχρι την ημέρα της εξέτασης τούς που θα κριθεί απο την επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού , εάν είναι έτοιμοι να αποκτήσουν το δίπλωμα τους και να χαιρετήσουν τη Σχολή μας. Εμείς , είμαστε έτοιμοι να τους αποχαιρετήσουμε θερμά και να τους ευχηθούμε «Καλή σταδιοδρομία» και παράλληλα να υποδεχθούμε τους πρωτοετής σπουδαστές μας. Το τμήμα προετοιμασίας της Σχολής μας , τους ετοιμάζει καταλλήλως για να επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις τόσο της δικής μας Σχολής, όσο και των υπόλοιπων Δραματικών Σχολών, καθώς και του Εθνικού Θεάτρου.